De koks

5 topkoks uit Leiden

De Culinaire Dinertocht kan niet zonder goede restaurateurs. Vijf topkoks verbonden aan de stad Leiden hebben zich bereid verklaard het evenement culinair te laten slagen. De restaurants die dit jaar mee doen zijn: Brasserie de Poort, Restaurant In den Doofpot, The Restaurant (Hilton Garden Inn Leiden), Grand Café Restaurant De Vriend en Mangerie "De Jonge Koekop". Hieronder ziet u het overzicht van de koks, inclusief hun motivatie om mee te doen en waarom ze het evenement een warm hart toedragen. De te maken gangen worden in de loop van 2014 geplaatst op de website.

 • Gang 1

  Brasserie de Poort

  "Visbrasserie de Poort draagt initiatieven om de Leidse waterwegen te promoten een warm hart toe. Varen en culinair genieten is een fantastische combinatie, zien wij als locatie aan het water iedere zomer opnieuw. Wij hopen dan ook vele levensgenieters te mogen ontvangen tijdens de culinaire dinertocht."

  Gerecht: Mini Fruits de Mer: Vongole, scheermes, mossel en gamba.
 • Gang 2

  Restaurant In den Doofpot

  Binnenkort vindt u hier meer informatie.

  Gerecht: Dé hamburger van Hollands Weiderund van Piet met eendenlever en truffelmayonaise.
 • Gang 3

  The Restaurant (Hilton Garden Inn Leiden)

  "‘The Restaurant’ van Hilton Garden Inn Leiden wil graag iedereen via dit evenement bewust maken en laten genieten van de smaakvolle keuken met verrassende lokale invloeden en uitstekende service. Op de menukaart is er een diversiteit aan traditionele dagverse of seizoensgerechten te vinden. Daarnaast heeft dit à la carte restaurant een lichte, moderne en uitnodigende uitstraling met grote ramen en bij mooi weer een zonnig buitenterras."

  Gerecht: Op de huid gebakken zeebaarsfilet, met gemarineerde knolvenkel, trostomaat en jus van Hollandse garnalen.
 • Gang 4

  Grand Café Restaurant De Vriend

  Binnenkort vindt u hier meer informatie.

  Gerecht: Steak tartaar met truffelmayonaise en een kaaskrokantje.
 • Gang 5

  Mangerie "De Jonge Koekop"

  "Omdat dit een mooi evenement is waarbij de sfeer van Leiden in combinatie met vaartocht en diner, onze stad op zijn best laat zien! Daar doen wij als brigade van mangerie de jonge Koekop graag aan mee."

  Gerecht: Creatie van aardbei, framboos, yoghurt en witte chocolade.