De koks

5 topkoks uit Amsterdam

De Culinaire Dinertocht kan niet zonder goede koks / restaurateurs. Wij presenteren u dan ook met trots een vijftal mooie namen. De hieronder genoemde restaurants hebben zich bereid verklaard het evenement culinair te laten slagen. De restaurants die dit jaar mee doen zijn: Restaurant Azur Bleu, Restaurant Envy, Restaurant Fyra, Julius Bar & Grill en Restaurant Mercat. Hieronder ziet u het overzicht van de koks, inclusief hun motivatie om mee te doen en waarom ze het evenement een warm hart toedragen. De te maken gangen worden één dezer dagen geplaatst op de website.

  • Gang 1

    Restaurant Azur Bleu

    Gerecht: Langzaam gegaarde kalfswang met ganache van eendenlever en vanille, crumble van pata negra, krokantje van idiazabal en kruidensla met granny smith, radijs en micro bietjes.
  • Gang 2

    Restaurant Envy

    Gerecht: Hamacci - vinaigrette van bergamot en sinaasappel - pastille van mierikswortel - kiemzaadjes - merengue van limoen - avocado en lime gel- kervel.
  • Gang 3

    Restaurant Fyra

    Gerecht: Gegrilde pulpo met chorizo, lavas en jus van kropsla.
  • Gang 4

    Julius Bar & Grill

    Gerecht: Vietnamese buikspek - zoetzure komkommer - mais koekje - nuoc mam cham.
  • Gang 5

    Restaurant Mercat

    Gerecht: Roodfruitsoep met Patxaran - limoen sorbet - rood fruit - basilicum cress.