De koks
5 topkoks uit Amsterdam
De Culinaire Dinertocht kan niet zonder goede koks / restaurateurs. Wij presenteren u dan ook met trots een vijftal mooie namen. De hieronder genoemde restaurants hebben zich bereid verklaard het evenement culinair te laten slagen. De restaurants die dit jaar mee doen zijn: Restaurant Azur Bleu, Restaurant Envy, Restaurant Fyra, Julius Bar & Grill en Restaurant Mercat. Hieronder ziet u het overzicht van de koks, inclusief hun motivatie om mee te doen en waarom ze het evenement een warm hart toedragen. De te maken gangen worden één dezer dagen geplaatst op de website.
-
Gang 1
Restaurant Azur Bleu
Gerecht: Langzaam gegaarde kalfswang met ganache van eendenlever en vanille, crumble van pata negra, krokantje van idiazabal en kruidensla met granny smith, radijs en micro bietjes. -
Gang 2
Restaurant Envy
Gerecht: Hamacci - vinaigrette van bergamot en sinaasappel - pastille van mierikswortel - kiemzaadjes - merengue van limoen - avocado en lime gel- kervel. -
Gang 3
Restaurant Fyra
Gerecht: Gegrilde pulpo met chorizo, lavas en jus van kropsla. -
Gang 4
Julius Bar & Grill
Gerecht: Vietnamese buikspek - zoetzure komkommer - mais koekje - nuoc mam cham. -
Gang 5
Restaurant Mercat
Gerecht: Roodfruitsoep met Patxaran - limoen sorbet - rood fruit - basilicum cress.