Achtergrond

Hét leukste evenement van 2014!

Halverwege 2012 werd geconcludeerd dat Den Haag iets miste. Het heeft zijn water, het heeft zijn restaurateurs en al snel werd dat aanbod gecombineerd tot Culinaire Dinertocht. Den Haag, een historische stad met Koninklijke tinten, zijn ambities, het multiculturele, de internationale setting, zijn gezelligheid, levendigheid en het statige heeft er sinds dit jaar een mooi jaarlijks terugkerend evenement bij. Op 14 en 15 juni 2013 vond dus de eerste geslaagde editie plaats.

Op vrijdag 13 juni en zaterdag 14 juni 2014 zal dus de tweede editie van de Culinaire Dinertocht plaatsvinden. Deze twee dagen zullen in het teken staan van culinaire verwennerij.

De rondvaart duurt maximaal 1,5 uur en gedurende deze ronde zal een gids zorgen voor uitleg met betrekking tot de vele bezienswaardigheden en de historie van de stad. Er wordt de tweede editie gelijktijdig links- en rechtsom gevaren. Vele onderwerpen passeren de revue. Denk hierbij aan de Oranjes, het verschil tussen Hagenaars en Hagenezen en andere typisch Haagse weetjes. De route voert u onder andere langs de Schilderswijk, de hofjes van het Om en Bij, China Town en de Veenkade / Noordwal. Gegeven de werkzaamheden op dit laatste punt duikt u niet de lange overkluizing in. Ook in 2014 zal nog één keer hier een overstap gemaakt moeten worden. In 2015 behoort dit tot het verleden en is de gracht weer in ere hersteld. Verder ziet u de Paleistuinen, de Koninklijke Stallen, de Mauritskade, diverse Jugendstilpanden van Buurtschap 2005 en het nieuwe Haagse centrum met de vele ministeries ("bukkuh!!!") en de imposante skyline. Heerlijk gecombineerd met culinaire verwennerij aan boord.

The Hague Festivals 2014Het evenement valt ook in 2014 binnen de Haagse Festivalperiode, The Hague Festivals. Er is die periode veel te doen in de Haagse binnenstad. Vlaggetjesdag, Den Haag Sculptuur, Festival Classique, ShoppingNight, Parkpop, Nederlandse Veteranendag, The Hague African Festival, het International Beachhockey Festival en als slagroom op de taart ook nog het WK Hockey. Bijna te veel om op te noemen, maar allemaal mooie visitekaartjes voor de stad. De Culinaire Dinertocht verwacht ook nog lang deel te kunnen uitmaken van deze festivalperiode! De evenementen zijn heel divers van aard, maar hebben een belangrijke overeenkomst: ze zijn allemaal onderdeel van The Hague Festivals en dragen allemaal bij aan de bloei van de stad. Trots?

Zoals reeds vermeld zullen in het weekend ook de finales worden gespeeld van het WK Hockey. Den Haag is dan gedurende twee weken gastheer geweest van vele duizenden bezoekers van heinde en verre. Besloten is dat de vrijdag geheel in het teken zal staan van deze bezoekers en overige expats. Een mooi gebaar richting hen en derhalve zal op de vrijdag de voertaal Engels zijn.

De Culinaire Dinertocht, het leukste evenement van 2014! Gezellig, lekker èn leerzaam en een mooie reden om vaker èn langer terug te komen naar de mooie stad Den Haag. Mis het dus niet!