De koks

5 topkoks uit de Haagse regio

De Culinaire Dinertocht kan niet zonder goede restaurateurs. Vijf topkoks verbonden aan de Haagse regio hebben zich bereid verklaard het evenement culinair te laten slagen. De koks die dit jaar mee doen zijn: Restaurant Niven, Restaurant Pearl (Hilton Hotels), Villa la Ruche, Restaurant Basaal en Paul van Waarden. Hieronder ziet u het overzicht van de topkoks (uitgaande van het rechtsom varen), inclusief hun motivatie om mee te doen en waarom ze het evenement een warm hart toedragen. De te maken gangen worden in de loop van 2014 geplaatst op de website.

 • Gang 1

  Restaurant Basaal

  “Een uitgelezen kans om nieuwe gasten van onze gerechten te laten proeven met uitzicht op ons restaurant, gelegen aan een van de mooiste grachten van Den Haag”.

  Gerecht: Dungesneden octopus met saus van aardappel en hangop met sterrenkers en haringkuit.
 • Gang 2

  Restaurant Niven

  "Mijn inspiratie haal ik uit mijn ‘achtertuin’, het Westland. Ingrediënten komen zoveel mogelijk uit onze directe omgeving. Het is dus niet meer dan logisch dat onze gasten ook uit onze regio komen. Tijdens de Culinaire Dinertocht kunnen onze vaste gasten nog eens genieten van de gerechten van de (beste?!) chefs uit de regio Haaglanden en kunnen we nieuwe gasten kennis laten maken met onze specialiteiten! Kom dus allen!"

  Gerecht: Groene groenten met varkenswang en Herve-mousseline.
 • Gang 3

  Restaurant Pearl (Hilton Hotels)

  "Na het succes van de allereerste editie van de Culinaire Dinertocht waren er alleen maar goede redenen om ook dit jaar de krachten met de Haagse topchefs te bundelen. Hét leukste culinaire evenement van Den Haag straalt namelijk niet alleen flair en aantrekkingskracht uit op de regio, het is ook vooral een ludieke manier om bezoekers kennis te laten maken met de 'signature dishes' en topkeukens van de stad. Een bovenal gezellige belevenis voor jong en oud, maar ook voor ons als culinaire ambassadeurs van Haaglanden een uniek kookevent om niet te missen."

  Gerecht: Hollandse Lamsbout, met aubergine, hysop, knoflook en eigen jus. Bereid op de Big Green Egg.
 • Gang 4

  Villa la Ruche

  "Restaurant Villa La Ruche streeft ernaar om de deelnemers een culinair hoogtepunt te bezorgen tijdens deze tweede editie van de Culinaire Dinertocht. Met het evenement wil Marko Karelse - eigenaar en Chefkok – de deelnemers laten kennismaken met zijn Franse keuken en zijn mooiste producten. Hij ondersteunt dit soort culinaire evenementen dan ook van harte en staat altijd open om u op een later moment te mogen verwelkomen in zijn prachtige restaurant in het mooie Voorburg."

  Gerecht: Bretonse schol. Op de graat bereid, lauw warme salade van quinoa, cherrytomaat, verse Hollandse garnalen en een saus van crustace.
 • Gang 5

  Paul van Waarden

  Binnenkort vindt u hier meer informatie.

  Gerecht: Yoghurt panna cotta met saus van zomerfruit en hibiscussorbet.